Писна ми да търся подобен проблем в други теми и за това пускам тази.Преди 1-2 седмици смених демпферна шайба.Оказа се че гадната вибрация която имах преди това е точно от нея,беше едно гадно трополене тъп вибрираш звук,нещо от рода "брррр" което се чуваше постоянно от заплването на двигателя до изгасянето му но предимно на празен ход.Та след смяната на въпросната шайба всичко "заспа",но радостта беше краткотрайна.Ни в клин ни в ръкав, започна да се чува едно виене което от начало беше по скоро пискливо, като най силно виенето се чуваше на около 1500 оборота.Постепенно звукът се трансформира като все повече заприличваше на звук от силно натварен генератор по нискък и ръмжащ(дрезгав).Мерих напрежението при запален двигател оказа се че е 13,8 волта(според мен малко ниско).По настоящем виенето си съществува и се чува по скоро вътре в купето от колкото на вън.Мен лично ме дразни и за това търся съвет от някой който евентуално е имал подобен проблем.Между другото трябва да отбележа че и пистовия ремък е сменен и то инцидентно.Скъса се по време на движение и то една от пистите в участък от 10-на сантиметра.Можах все пак да отида да купя един ремък да отида пак на ход до сервиз където беше сменен.Освен това се наложи да си върна стара ролка тъй като "новата"вече беше издала багажа,а нямаше и на 10000км.
Известие
Collapse
No announcement yet.
виене и ръмжене от към пистов ремък
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от balev64 Покажи съобщениеПисна ми да търся подобен проблем в други теми и за това пускам тази.Преди 1-2 седмици смених демпферна шайба.Оказа се че гадната вибрация която имах преди това е точно от нея,беше едно гадно трополене тъп вибрираш звук,нещо от рода "брррр" което се чуваше постоянно от заплването на двигателя до изгасянето му но предимно на празен ход.Та след смяната на въпросната шайба всичко "заспа",но радостта беше краткотрайна.Ни в клин ни в ръкав, започна да се чува едно виене което от начало беше по скоро пискливо, като най силно виенето се чуваше на около 1500 оборота.Постепенно звукът се трансформира като все повече заприличваше на звук от силно натварен генератор по нискък и ръмжащ(дрезгав).Мерих напрежението при запален двигател оказа се че е 13,8 волта(според мен малко ниско).По настоящем виенето си съществува и се чува по скоро вътре в купето от колкото на вън.Мен лично ме дразни и за това търся съвет от някой който евентуално е имал подобен проблем.Между другото трябва да отбележа че и пистовия ремък е сменен и то инцидентно.Скъса се по време на движение и то една от пистите в участък от 10-на сантиметра.Можах все пак да отида да купя един ремък да отида пак на ход до сервиз където беше сменен.Освен това се наложи да си върна стара ролка тъй като "новата"вече беше издала багажа,а нямаше и на 10000км.Fiat Punto 1.4GT 1996
Hyundai Tucson 2.0 2007
Renault Clio 1.5 2019
-
Виене след смяна на демпферна шайба
Имах сходен проблем когато купих моята Алфа 166 2.4 JTD, купих я обслужена но имаше един дразнещ звук от към двигатела и то по осезаем при вкл. на климатика, след преглед при Бобо се оказа демпферната шайба, след като бе свалена тази на колата се оказа, че е по-тежка от новата новата Дайко е с около 6 кг. Също така пистовия ремък беше започнал да се закъсва на места след смяната ни звук ни стон от дразнещото свирене, а и ремъка си е здрав. След смяната отидох до Италия с колата и се прибрах (2700 км.) без никъкви проблеми. Така че провери дали новата демпферна шайба която си сложил е качествена или някое турско или китайско менте.Last edited by Kubert; d.m.y г., 17:24.ALFA ROMEO 166 2.4 JTD;
Comment
-
Еми то ти като си в София,каде да ходят другаде освен да дойдат при теб! Хора ходете при Делтата,това е Господа на тези коли! Жив и здрав да си ми Приятелю! Господ здраве да ти дава!
Comment
-
Обтегача (ролката с амортесьора)е сменен както и всички други ролки са сменени също.Наистина един от вариантите е да видя новата шайба дали не е дала фира скоропостижно.Хич няма да се учудя,защото всичко което смених до тук почти вече се е скапало.Вече писах преди време че сажалявам за това че не повярвах на германеца и се усъмних в това че е сменил ремъците и ролките на колата. В същност проблема е че той беше написал че е сменен ангренажния ремък а за пистовия не пишеше нищо и аз от там се вързах да подмням.
Comment
-
Марката на новата шайба е "MALO" италиянска е,проверих я по номер в сайта на фирмата и отговаря по визия и по предназначение.Страта май че беше "Dayko" но в същност не съм сигурен,и двете шайби бяха почти еднкви по тежина но имаха конструктивни разлики.Спомням си когато избирах шайба, ми предложиха два варианта тази Мало и една друга испанска не си спомням марката но със сигурност не беше кортеко,та тази испанската беше направо под всякаква критка.Докато италиянката ми се стори доста стабилна и почти едно към едно със старата.Преди малко пак си напавих труда да с е заслушам от къде идва шума,99,99% е от генератора,почти вече нямам съмнения.Остава да видим какво по точно ще излезе.Но без сваляне няма да е.Единия вариянт е да сваля само релето и да видя дали четките не са причината,другия вариянт е да свалям генератора и да правя цялостен оглед,при все че миналта година му бяха сменени лагерите, но защо тогава не е погледнал и четките, диването му диване не знам.
Comment
-
Първоначално публикувано от jumbo797 Покажи съобщениеХора ходете при Делтата,това е Господа на тези коли! Жив и здрав да си ми Приятелю! Господ здраве да ти дава!
Ай ся засилки...
Comment
-
и така колеги проблема се оказа в генератора.задния лагер имаше луфт спрямо оста си 1мм от там и стърженето виенето на ротора
---------- Post added at 23:15 ---------- Previous post was at 23:01 ----------
и така колеги проблема се оказа в генератора.задния лагер имаше луфт спрямо оста си 1мм от там и стърженето виенето на ротора
Comment
-
Да продължа още малко по темата.При всичките ми напъни да въздействам на разни майстори да свалят и прегледат генератора се оказа че това е невъзможно.Най често ме съветваха да не се "втелявам","да карам докато си покаже" и т.н..Може би трябваше сам да направя това, но по определени причини не се наех да го направя.Както и да е,ротора на генератора започна да стърже в в статора и в един момент, напрежението се в дигна на над 18V.При това положение до тук в следствие на това пренапрежение се наложи да сложа друг генератор,едвам се отървах от прекодирване на имобилайзера и смених датчика на коляновия вал.Ако някой ми каже че е съвпадение съм готов да споря с него много дълго.Та в заключение мога да кажа че колите ни изобщо не са трошки,калпави или барутници ами.....
Comment
Comment